Zábřežské kolečko 35,42 km

14.08.2023 08:10

Trasa: Zábřeh žst. → vyhlídka Humenec → Rudolfov bike park → NS Údolím Moravské Sázavy → Lupěnné → Lupěnské hory → Tábor → Pod Vrcholnou → Úzký důl → Stříbrný důl → Nad Hněvkovem → Černý důl → Zlatý důl → bod záchrany nad Zlatým dolem → Hoštejn → Drozdov → Václavov → Nad Václavovem → Na Horách → Zábřeh žst.

Výšlap Zábřežskou vrchovinou podél Moravské Sázavy přes Lupěnské hory, doly Mírovské vrchoviny a kopci Drozdovské vrchoviny.  Pokračoval jsem v letošním trendu "Kde jsem ještě nebyl" a že se jednalo o solidní turistiku svědčí i počet výškových metrů, letos nejvíc - 2964. Tentokrát nebyla k mání žádná pitná studánka ani pramen, takže tekutiny jsem doplnil v prodejně Jednoty Hoštejn. Nejhezčí výhledy na trase se nabídly z hoštejnské zříceniny s památníkem a na na neznačené cestě z Drozdova do Václavova. Pozor na krátký úsek cesty vlevo od sochy Panny Marie do Václavova (zde), končí na soukromých pozemcích a prošel jsem jen díky laskavému svolení majitelky. Na Welzlovu dvanáctečku v nádražní hospůdce už bohužel nezbyl čas, vlak do OL už čekal na píšťalku pana průvodčího.

HumenecLupěnské horyTáborÚzký důlStříbrný důlČerný důlZlatý důl → Hoštejn - kostel, zřícenina, památník → Drozdov - kaple, kříž vysílač Jedlí  → Václavov - Panna Marie - kapleNad VáclavovemNa Horách

fotogalerie

trasa